Marsipanägg med mandlar

Jag är inte alltid så förtjust i nötter eller mandlar och kan därför inte riktigt bedöma dessa rättvist. Jag tycker däremot väldigt mycket om marsipan så jag kan tänka mig att dessa godisar är toppen om man gillar både mandlar och marsipan. Det är ju dessutom väldigt gott med mörk choklad runtom!
 
 
Marsipanägg med mandlar
 
40 sötmandlar
200 g marsipan
100 g mörk choklad
några droppar olja
 
Börja med att rosta sötmandlarna i en torr stekpanna. Låt sedan dessa svalna innan du täcker dem med marsipan. Smält chokladen försiktigt i mikron och blanda i några droppar olja (jag använde rapsolja). Rulla till sist marsipanäggen i den smälta chokladen. Lägg de färdiga äggen på en skärbräda eller ett fat med bakplåtspapper så får du loss dem lätt när det är dags att provsmaka!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0