Sirapslimpor

Idag blir det detta goda bröd till frukost! Sirapslimpor med leverpastej och smörgåsgurka, finns det något godare? Receptet har jag tagit från Leilas "A Piece Of Cake" och jag tycker det är toppen!
 
 
Leilas sirapslimpor
 
50 g jäst
50 g smör
5 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
5-7 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
 
Smält smöret och blanda det med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37°. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt. Tillsätt rågsikt och vetemjöl lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Låt jäsa till dubbel storlek.
 
Sätt ugnen på 200°. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar eller på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 40 min. Grädda sedan bröden i mitten av ugnen i 35-40 min. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så de inte blir för mörka.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0