En resa genom bakböcker

Jag har länge tänkt att jag ska gå igenom alla mina bakböcker, bok för bok och recept för recept. Det har inte blivit av och jag har bara samlat på mig fler böcker som står där i hyllan och samlar på sig damm. Jag bläddrar i dem ibland och hittar saker som jag skulle vilja baka men sen ställer jag tillbaka dem i hyllan och glömmer snabbt bort vad det var som verkade så gott! Sen testar jag istället något recept som jag hittat i en tidning eller på nätet. Det är så synd att de fina böckerna för det mesta bara står där i hyllan...
 
Men nu är det dags! Jag ser det mest som en kul grej men det blir också en utmaning att våga testa sånt som jag annars aldrig skulle baka. I min bakning kan man se ett mönster av smaker som kardemumma och ingefära och jag väljer ofta bort recept med nötter och apelsin samt smördeg och kondenserad mjölk, det känns liksom lite för jobbigt. Men tänk vad mycket gott man missar! Jag kommer säkert hitta många nya favoriter under den här resan! När man letar efter något nytt bakverk väljer man ju ofta något recept som man själv tycker verkar gott så risken för att man bakar liknande bakverk med samma smaker är ganska stor! Egentligen borde man låta någon annan bestämma ibland.
 
Och det är precis vad jag tänker göra! Jag kommer låta Leila bestämma! Först ut har vi nämligen Leila Lindholms bok "A Piece Of Cake". Igår satt jag och tittade i den och kände att det är på tiden att jag gör slag i saken och börjar baka mig igenom den! Denna bok är en av mina första bakböcker så det känns självklart att jag ska börja med den. Tänk vad häftigt att kunna säga att man bakat allt i boken och provat varenda recept!
 
Jag har inte satt någon tidsgräns utan jag bakar när jag har tid och när jag känner för det. Ibland kommer det säkert bli flera gånger i veckan medans det en annan vecka kanske inte blir något alls. Kul ska det bli iallafall och ni får gärna följa mig på min bakresa! 
 


Dessa chocolate chip cookies är det första jag kommer baka. Jag har tänkt att jag ska göra allt i den ordning som det kommer i boken men jag kommer nog hoppa lite ändå för att få lite variation med bröd och sen passa på att göra större kakor och tårtor när vi får gäster. Vi kan ju inte sitta här hemma och äta upp allt själva! Speciellt inte om det visar sig att Philip har glutenallergi för då blir det bara jag som får vräka i mig allt. Vi kommer nog frysa in och ge bort en del.







En härlig bok med många spännande recept och vackra bilder. Han kan den där Wolfgang Kleinschmidt!
Maria
2014-05-03 @ 09:12:48
URL: http://marias-saltogsott.blogspot.com

Oj så spennende prosjekt, jeg har også boken! Kommer til å titte inn hos deg etterhvert for å se hvordan det går :-)

Svar: Åå vad roligt! Följ mig gärna på instagram: konditorinnan :) Där uppdaterar jag lite oftare och skriver när jag gjort inlägg på bloggen.
Frida Hamilton




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0