Farmors spröda småkakor
Idag gav jag mig på ännu ett recept på kakor. Leila kallar dem för "Farmors spröda småkakor" och spröda var de minsann! Det var fyra varianter, en med choklad och hasselnötter, en med apelsin och pinjenötter, en med sylt och en med kanel. Jag måste säga att dessa kakor var väldigt lätta att baka, mängderna i receptet/recepten stämde bra och degen var lättarbetad. Kakorna var dock ganska smaklösa och jag hade nog förväntat mig lite mer smaker. Philip tyckte även att kakorna växte i munnen och att det blev som att man tuggade på en degklump till slut. Jag tänkte inte på det själv först men jag måste nog tyvärr hålla med honom. Om jag ska välja den sort jag tyckte bäst om var det den med apelsin och pinjenötter för den smakade lite mer än de andra. De med sylt i var nog tråkigast, då föredrar jag hellre regenter eller syltgrottor.
Något som jag verkligen gillar är det här konceptet med en grunddeg och det återkommer ofta i boken! Det underlättar verkligen när man vill baka flera sorter men inte så många av varje. Med en och samma grunddeg kan man lätt bara dela en sats i flera delar och sedan tillsätta de olika smaksättningarna.