Mandel- och äppelkrans
Det tråkiga vädret fortsätter och så länge det regnar stannar vi inne. Och så länge vi stannar inne bakar vi! :) Idag blev det två mandel- och äppelkransar. Philip jobbar ikväll så dessa får han ta med sig och bjuda kollegorna på. Det var en som hade önskat en längd med äpple och kanel så det var ju tur att jag hittade denna i boken eftersom jag är begränsad till den just nu :)
Jag tyckte det var en trevlig bulle som alternativ till den klassiska kanelkransen. Äpplet gjorde bullen mycket saftig och mandelmassan tillsammans med smöret och kanelen gjorde att det blev krämigt och gott. I receptet står det att man ska grädda kransen i cirka 20 min men jag fick ha den inne dubbelt så länge. Det är så trist när man tror att bullen är färdig för att sedan se hur den sakta sjunker ihop till en degklump i mitten så tänk på det! Jag la aluminiumfolie över efter 20 min så de inte skulle bli brända. Första kransen hade jag även lite svårt att få ihop för det blev så mycket vätska från äpplet. När jag gjorde andra kransen kramade jag därför ur äpplet ganska mycket och då fick jag ihop den bättre.
Min man var inte helt övertygad men jag tror nog att jag kommer baka denna bullkrans igen! Jag tyckte den var god och det är så himla smidigt att göra kransar, spar ju massor med tid och pyssel! Fint blir det också och det är ju alltid kul att göra något lite extra när man får gäster!